TSC’04 3 en Belfeldia 3 uit competitie gehaald na geweld

Regio Venlo Sport

De KNVB heeft de teams van TSC’04 3 en Belfeldia 3 voor twee weken uit de competitie gehaald. Dat is besloten na de gewelddadigheden van afgelopen zondag in Tegelen tussen beide teams. De scheidsrechter van de thuisploeg werd in de 52e minuut belaagd door een speler van de Belfeldia, die daarop werd geschopt en geslagen. Niet duidelijk is of dit gebeurde door spelers of supporters van TSC’04. Dat moet het onderzoek van de KNVB uitwijzen.

Ook de politie onderzoekt de zaak, nadat er door de scheidsrechter aangifte was gedaan. Belfeldia leidde op dat moment met 1-3. Een speler van de bezoekers kreeg na twintig minuten een rode kaart.

De scheidsrechter stopt acuut met fluiten. “Ik heb het dertig jaar met plezier gedaan voor de club. Maar zo hoeft het voor mij niet meer”, zegt Arssi tegen 1Limburg. Terwijl hij op het veld lag, werd de speler van Belfeldia uit wraak geschopt en geslagen. In het ziekenhuis constateerden artsen een gebroken neus, gekneusde ribben en tal van bloeduitstortingen.

Twee maanden geleden gebeurde op het veld van VV Reuver een soort gelijk incident. Toen een van de spelers van Venlo een Reuverse voetballer mishandelde. Het onderzoek naar dat incident loopt nog, op korte termijn wordt daar de resultaten van verwacht.

Tummers advertentie