Monument voor fataal ongeluk met veerpont Reuver-Kessel

Regio Peel en Maas Reuver

Bij het veer Reuver-Kessel wordt op 11 november een gedenkteken onthuld ter herinnering aan het dodelijke ongeval met het veer op 11 november 1944, waarbij zeven burgers uit Belfeld en zes Duitse soldaten om het leven kwamen. Die dag moesten elf Belfeldenaren op last van de Duitsers graan halen in Roggel. Op de terugweg wilde de veerman ze niet overzetten omdat de lading te zwaar was en de veerpont verkeerd was geladen. De motor van het veer was kapot en de lading moest met touwen en mankracht naar de andere oever gebracht worden. Op bevel van de Duitse militairen moesten ze toch oversteken. Het veer kapseisde en zonk. Het monument is een initiatief van Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal.

Tummers advertentie