Nieuwe themawandeling, wandelen langs het water

Gem. Beesel Nieuws

In de gemeente Beesel is een nieuwe themawandeling uitgebracht. Wethouder Jan Smolenaars nam een exemplaar van de ‘Drie Bekenroute’ in ontvangst. De zeven kilometer lange wandeling start bij de parkeerplaats van de openbare begraafplaats aan de Oude Molenweg in Reuver. De route voert langs de beekdalen van de Reuverbeek, de Schelkensbeek en de Gaesbeek. De wandeling is gemaakt door een groepje enthousiaste vrijwilligers van de werkgroep wandelnetwerk Beesel. De gehele wandeling loopt via de knooppunten van het Beeselse wandelnetwerk en kan desgewenst ingekort worden.

Een bijzondere route door een bijzonder landschap Centraal in deze wandeling staan de drie beken. Opvallend zijn de hoogteverschillen, ontstaan doordat de drie beken diepe dalen hebben uitgesleten in de stuifduinen. Omdat het gebied soms erg nat is (goed schoeisel aanbevolen!), kenmerkt het zich door specifieke natuur. Ook voert de route door het beschermd dorpsgezicht Ronckenstein. Het gehucht bestaat uit een aantal gebouwen, waaronder een vroegere watermolen.

Wandelen…ook heerlijk in de wintermaanden!
Tijdens de komende winterperiode of in het voorjaar genieten van een boeiende wandeling? Koop dan de folder voor € 1,55 bij de VVV kantoren in Midden-Limburg, onder meer bij het VVV-kantoor in Reuver. En wilt u nog meer wandelplezier in de gemeente Beesel? Haal dan de kaart met het gemeentelijk wandelroutenetwerk.

Tummers advertentie