RTV Beesel staakt definitief al haar uitzendingen

Gem. Beesel Nieuws

De lokale omroep van de gemeente Beesel staakte dinsdagavond definitief al haar uitzendingen. Eerder dit jaar staakte de omroep al haar uitzendingen op televisie toen de subsidiekraan deels werd dicht gedraaid, nu vallen de radio uitzendingen ook weg. De omroep maakte dat dinsdagavond onverwachts bekend op haar website en radio uitzendingen, momenteel wordt er geen muziek meer uitgezonden maar een mededeling dat de omroep er mee gestopt is.

De redenen van het stoppen zou te maken hebben met financiële middelen. Ruim 5 jaar was RTV-Beesel (YouSeeRadio) de officiële lokale omroep van de gemeente Beesel. Daarvoor zond omroep VOX (huidig RTV Roermond) uit in de gemeente Beesel, maar beperkte zich voornamelijk op Roermondse activiteiten.

Boven het voortbestaan van RTV Beesel hing al langere tijd een donkere wolk, de OLON (organisatie achter alle lokale omroepen) wil dat de omroepen in Nederland terug gedronken wordt, een fusie tussen omroepen is daarmee noodzakelijk. Verschillende omroepen in de regio hebben zich al eerder uitgesproken dat een samenwerking met RTV Beesel er niet in zou zitten.

Samenwerkingen met verschillende organisaties afgelopen jaren en RTV Beesel verliepen moeizaam en strandde uiteindelijk. Zo werd eind vorig jaar de samenwerking met Gewoon Lokaal stop gezet. Ook de samenwerking met TvEllef hield niet lang stand in 2010, na een aantal maanden werden de uitzendingen niet meer uitgezonden die werden aangeleverd. Twee jaar later maakte TvEllef bekend zelf een zender te beginnen, en nu twee jaar later loopt dat nog steeds prima.

Voormalige stichting Éskace kondigde dit weekend nog aan dat een laatste onderdeel van hun bestaan “Vastelaovend Loestere” komende donderdag live uitgezonden zou worden op de omroep. Bij het plaatsen van dit bericht is niet bekend op welke manier dat nog gedaan kan worden.

 

Tummers advertentie