RTV Roermond mogelijk vervangende omroep voor RTV Beesel

Gem. Beesel Nieuws

De lokale omroep van de gemeente Roermond wordt mogelijk de vervanger van RTV Beesel. Dat blijkt uit de aanvragen die de gemeente heeft ontvangen. De omroepen RTV Roermond & RTV Beesel hebben beide een aanvraag gedaan voor de vergunning periode 2015 tot 2020, de vergunning van RTV Beesel verloopt in 2015.  De huidige omroep had eerder dit jaar al gevraagd om de vergunning te verlengen, de aanvraag is nog niet ingetrokken na het stoppen van de uitzendingen.

De gemeenteraad gaat binnenkort een advies uit brengen naar het Commissariaat voor de Media over de twee aanvragen. Omdat de huidige omroep er zelf mee stopt, is de kans groot dat RTV Roermond wordt aangewezen als vervanger. Andere omroepen kunnen zich niet meer aansluiten voor de aanvraag. Een aanvraag moet namelijk zes maanden vóór het verlopen van het besluit worden ingediend.

Tummers advertentie