Dapper Reuver uitgebekerd

Nieuws Reuver Sport

Vijfdeklasser Reuver (5D) ligt uit de strijd om de KNVB- districtsbeker. Maar de wijze waarop de Reuvernaren zich afgelopen donderdag bij topklasser EVV verweerden, verdient een compliment: 2-1.

Trainer Martin Niemans van Reuver besefte vooraf dat het bereiken van de volgende bekerronde een bijkans onmogelijke opgave was. Loting koppelde Reuver aan topklasser EVV uit Echt, een ploeg die bulkt van individuele kwaliteit. Bekende voetballers als Kevin van Dessel (ex- Roda JC) en spits Chefrino Eind, die in de belangstelling staat van Fortuna Sittard, vertonen bij EVV hun kunsten. EVV draait al jarenlang mee in de topklasse. De formatie van oefenmeester Leo Beckers gooit elk seizoen hoge ogen. Maar tegen Reuver maakte EVV een lamlendige indruk. De thuisploeg kwam al in de zesde minuut via Luc Wulterkens op 1-0 en dacht het duel vervolgens zonder problemen uit te kunnen spelen.

Reuver liet echter bij vlagen leuk voetbal zien en counterde gevaarlijk over de flanken. Zo was de flegmatieke Younes Zariouh dicht bij de gelijkmaker toen hij hard uithaalde. De vijandelijke doelman moest alle zeilen bijzetten om het schot onschadelijk te maken.

Ook in het verdere bedrijf hield Reuver prima stand. Pas in de 62ste minuut scoorde EVV via Sjors Beckers de 2-0. En wie dacht dat EVV daarna door zou drukken, had het mis. Het was Reuver dat volkomen verdiend op 2-1 kwam. Aanvaller Rowan Koppers pikte een foutieve pass van EVV op en bleef koelbloedig. Een sensatie hing in de lucht, ware het niet dat de thuisploeg compacter ging spelen. Wat Reuver in het verdere bedrijf ook probeerde, het lukte niet meer. Uiteindelijk won EVV met 2-1 en kon het dappere Reuver met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Tummers advertentie