Bjorn Moris uit Reuver genomineerd voor sportprijs Limburg

Nieuws Reuver Sport

Bjorn Moris uit Reuver is met zijn zitvolleybalteam van BVC Holyoke in Belfeld genomineerd voor sportploeg van het jaar van de provincie Limburg. Het team krijgt de nominatie vanwege het landskampioenschap. Het is een jaarlijkse prijs voor de beste sporters van de provincie, andere genomineerden in dezelfde categorie zijn Handbalclub Bevo HC uit Panningen en Tennisverenging TV Simpelveld, die zijn beiden ook Nederlands Kampioen. Je kunt via de website van BVC Holyoke stemmen. De bekendmaking en uitreiking van de prijs is op maandag 15 december in het Munttheater in Weert. De zitvolleyballers zijn óók genomineerd voor de Van Gool Sporttroffee van de gemeente Venlo. De bekendmaking daarvan is vrijdag 28 november.

De zitvolleyballers werden op zaterdag 3 mei van dit jaar landskampioen. Het team won de play offs tijdens het NK. Het is voor de vierde keer dat de volleybalvereniging Nederlands Kampioen is. In 1988, 2010 en 2011 werd de prijs ook gewonnen. In de finale versloegen de zitvolleyballers in een spannende finale Volleer uit Leersum met 3-0 in sets van 26-24, 25-20 en 26-24.

Het kampioenschap is bijzonder. Het jonge team speelt samen met zitvolleyballers van Bayer Leverküsen. De beide clubs zijn een samenwerking aangegaan. Duitse internationals trainen en spelen mee in Belfeld onder de vlag van Holyok in voorbereiding op de Paralympische spelen in 2016.

Bjorn Moris is aanvoerder van het team en werd twee keer eerder landskampioen met het team.

Op dit moment staat het team ook nog ongeslagen aan de leiding in de competitie. Het team liet slechts 2 sets liggen en heeft 8 punten voorsprongen op de nummer twee.

Tummers advertentie