Eerste nederlaag Reuver, Bieslo profiteert optimaal

Beesel Nieuws Reuver Sport

Lijstaanvoerder Reuver (5D) is afgelopen zondag tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Opponent SVH was in Herkenbosch met 2-0 te sterk. Rivaal Bieslo (5D) won thuis met 5-0 van SVVH en gaat met datzelfde Reuver aan kop. Beide ploegen hebben 21 punten. Het doelsaldo van Reuver is beter dan dat van Bieslo.

Trainer Martin Niemans van Reuver toonde zich na afloop een sportief verliezer. „Dit soort wedstrijden hoort er bij. We hebben even een tik gehad, en we zijn op onze plaats gezet. Maar dat is niet erg. We krijgen de komende weken nog genoeg kansen om het recht te zetten. Tegen SVH kwamen we niet echt lekker voor de dag. Het ging moeizaam.” Reuver had zich veel ellende kunnen sparen als het in de openingsfase enkele leuke mogelijkheden had benut. Zo verscheen Pim Reijnen na goed voorbereidend werk van Rowan Koppers vrij voor de sluitpost van SVH, maar zijn schot ging rakelings naast. Aan de andere kant liet SVH weinig zien. De subtopper uit Herkenbosch leunde zwaar op de defensie, liet Reuver komen, en gokte intussen op een counter. Ook die strijdwijze leverde voor de pauze niets op zodat de toeschouwers amper wat te zien kregen.

Na de hervatting kwam er iets meer leven in de brouwerij. Reuver weigerde het veldoverwicht uit te buiten, en volhardde in het missen van kansen. De thuisploeg geloofde het wel en probeerde het combinatiespel van de Reuvernaren te ontwrichten. Juist op het moment dat iedereen een treffer van Reuver verwachtte, pakte SVH met enig fortuin een voordelige marge. Verdediger Rob van Dijk van Reuver Kreeg een hoge voorzet volkomen verkeerd op zijn schoen. Met een vreemde curve rolde het leer achter de kansloze doelman Roy Hendriks tegen het net: 1-0.

Oefenmeester Niemans van Reuver zag de bui hangen en poogde zijn team te stabiliseren. Veel haalde het niet uit. Terwijl Reuver naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker, leunde SVH geduldig achterover, in de hoop een tweede doelpunt te scoren. Die tactiek leverde prompt succes op. Nadat aanvoerder Donné van der Weide van Reuver een ideale kans op de 1-1 had laten liggen, counterde SVH vakkundig. De bal belandde voor de voeten van spits Jeroen de Caluwé die keeper Hendriks kansloos liet: 2-0. Reuver probeerde het in de slotfase nog wel maar vond geen gat in het vijandelijke bastion.

Komende zondag (14.30 uur) krijgt datzelfde Reuver op eigen veld tegen middenmoter Horn dé kans op revanche. Trainer Niemans: „We willen wat rechtzetten. Reken maar dat we met z’n allen met een goed gevoel de winterstop in willen gaan.” Achtervolger en buurman Bieslo (5D) profiteerde optimaal van de misstap van Reuver door thuis met 5-0 van SVVH te winnen. Zowel Reuver als Bieslo heeft na tien competitieduels 21 punten. Het doelsaldo van Reuver (33-9) is echter beter dan dat van de Beeselnaren (37-13). VV Kessel staat derde met 18 punten.

Tummers advertentie