Blericks zwembad gaat jaar eerder dicht

Regio Venlo

De gemeente Venlo stopt per direct met de finaciering voor het buiten zwembad De Wisselslag in Blerick, dat heeft omroep Venlo laten weten. Door de sluiting van het buitenbad een jaar te vervroegen bespaart de gemeente 100.000 euro.

De gemeenteraad besloot al eerder dat het de financiering van het buitenbad per 2016 stop gezet zou worden. Waarom het zwembad nu per direct stop gezet wordt is niet duidelijk. Wethouder Henk Brauer laat tegenover de omroep weten dat recreatief zwemmen geen taak is van de overheid. De gemeente hoopt dat een marktpartij de exploitatie van het buitenbad wil overnemen.

Als niemand de exploitatie van het zwembad op zich wil nemen, zijn de inwoners van de stad genoodzaakt om naar Duitsland te gaan, Reuver of Baarlo om te zwemmen.

Tummers advertentie