Wielerkoers Olympia’s Tour gered dankzij nieuwe sponsor

Gem. Beesel Nieuws Sport

Olympia’s Tour kan volgend jaar toch doorgaan. Dankzij de komst van een nieuwe hoofdsponsor, het internationale technologiebedrijf 3M, wordt de oudste Nederlandse rittenkoers in mei 2015 gewoon verreden. Dat maakten de nieuwe organisatoren Thijs Rondhuis en Daniëlle Lissenberg-Bekkering vrijdag bekend.

De wielerkoers kende al enkele jaren financiële problemen, waarna dit jaar het faillissement werd uitgesproken.

”Met de komst van hoofdsponsor 3M is een basis gelegd voor een nieuwe editie. Op dit moment voeren we gesprekken met diverse gemeenten om als etappeplaats te fungeren”, aldus Rondhuis.

Dit jaar werd Olympia’s Tour gewonnen door Berden de Vries. Afgelopen jaren werd de tour meerdere malen gereden door de gemeente Beesel en eenmaal als finish. Daarna sloot de gemeente een contract af met de organisatie, het is niet bekend of dat contract na het faillissement nog geldig is. De gemeente betaalt jaarlijks een bedrag van € 40.000 voor de deelname aan Olympia’s Ronde.

Tummers advertentie