Bjorn Moris uit Reuver wint sportprijs Venlo met zitvolleybalteam

Nieuws Reuver Sport

Bjorn Moris uit Reuver heeft met zijn zitvolleybalteam van BVC Holyoke de Van Gool sportprijs gewonnen. Dit is de prijs voor de beste sportprestatie van de gemeente Venlo afgelopen jaar. De zitvolleyballers wonnen de prijs vanwege het Nederlands Kampioenschap. Uit het juryrapport blijkt dat het een waardering is voor de hele vereniging. De jury prijst hoe Holyoke de gehandicaptensport integreert in de club met staand volleybal. Ook is de jury vol lof over de samenwerking met Duitsland: ‘Het is een voorbeeld voor vele andere verenigingen.’ Het zitvolleybalteam is ook nog in de race voor de sportprijs Limburg. Uitreiking daarvan is maandag 15 december in Weert. Stemmen kan via de website: Sportprijslimburg.nl.

De zitvolleyballers werden op zaterdag 3 mei van dit jaar landskampioen. Het team won de play offs tijdens het NK. Het is voor de vierde keer dat de volleybalvereniging Nederlands Kampioen is. In 1988, 2010 en 2011 werd de prijs ook gewonnen. In de finale versloegen de zitvolleyballers in een spannende finale Volleer uit Leersum met 3-0 in sets van 26-24, 25-20 en 26-24.

Het kampioenschap is bijzonder. Het jonge team speelt samen met zitvolleyballers van Bayer Leverküsen. De beide clubs zijn een samenwerking aangegaan. Duitse internationals trainen en spelen mee in Belfeld onder de vlag van Holyoke in voorbereiding op de Paralympische spelen in 2016.

Bjorn Moris is aanvoerder van het team en werd twee keer eerder landskampioen met het team. Op dit moment staat het team ook nog ongeslagen aan de leiding in de competitie. Het team liet slechts 2 sets liggen en heeft 8 punten voorsprong op de nummer twee.

Foto: BVC Holyoke

Tummers advertentie