Knappe revanche Reuver, Bieslo blijft keurig volgen

Beesel Nieuws Reuver Sport

Koploper Reuver (5D) heeft zich afgelopen zondag prima hersteld van de nederlaag bij SVH’39 (2-0), een week eerder. De formatie van trainer Martin Niemans was thuis met 3-1 te sterk voor Horn. Aanvaller Pim Reijnen scoorde drie keer.

Concurrent Bieslo won met dezelfde cijfers bij Koningslust. Zowel Reuver als Bieslo heeft 24 punten. Het doelsaldo van Reuver (38-10) is iets beter dan dat van Bieslo (40-15). Oefenmeester Niemans van Reuver reageerde opgetogen. „Ik noem het een revanche op onszelf. Dit keer werden de kansen wel benut. Een compliment voor het team. Mij hoor je niet klagen.” Na de eerste competitienederlaag (2-0) bij SVH’39 was Reuver gebrand op een goed resultaat. De thuisploeg combineerde vlot en zette Horn vanaf het begin onder druk. Paal en lat voorkwamen aanvankelijk een Reuverse treffer. Uiteindelijk opende Reuver vlak voor de pauze alsnog de score. Pim Reijnen rondde prima voorbereidend werk van Tico Janssen vakkundig af: 1-0.

Ook na de pauze hield Reuver de vinger stevig
aan de trekker. Horn hield knap stand, maar liep in de slotfase tegen een tweede tegentreffer aan toen een verre uittrap van doelman Roy Hendriks van Reuver bij dezelfde Reijnen belandde: 2-0. Ritchie Peeters van Horn bracht de spanning even terug (2-1), waarna Reuver de wedstrijd via Reijnen definitief besliste: 3-1. Oefenmeester Niemans: „Een mooie zege. Met zo’n resultaat kun je thuiskomen.”

Bieslo hield gelijke tred met Reuver door met dezelfde cijfers (1-3) bij middenmoter Koningslust te winnen. De Beeselnaren kwamen in de eerste helft op 0-1, en waren na de hervatting heer en meester: 1-3. Hierdoor blijft het ongemeen spannend in de kop van 5D. Reuver en Bieslo geven elkaar geen duimbreed toe in de strijd om de titel. Streekgenoot VV Kessel (0-3 winst bij RKAVC) is derde met 21 punten.

Tummers advertentie