CV Ketel ontploft bij kinderopvang Swalmen

112 Regio Roermond

Een kinderdagverblijf in Swalmen is maandagochtend ontruimd nadat een CV ketel explodeerde. Personeel reageerde meteen zeer adequaat, binnen enkele minuten waren alle kinderen in veiligheid gebracht en opgevangen in de basisschool aan de overkant van de weg aldus TVEllef. Ook werd door het aanwezige personeel meteen de hoofdafsluiter van het gas afgesloten. Daardoor kon er niet meer gas vrijkomen.

De 40 à 50 kindjes in het gebouw werden razendsnel geëvacueerd. De bevelvoerder van de brandweer had alle lof voor de snelle actie van de medewerkers.

De brandweer heeft metingen verricht in het gebouw en heeft geventileerd. De oorzaak van de ontploffing is een technisch mankement. Een installateur is opgeroepen om de installatie te vervangen, zodra dat gebeurt is kan de opvang weer open.

Tummers advertentie