Groenste dorp van Nederland vereeuwigt titel met winnaarsboom

Gem. Beesel Nieuws

In september is Beesel verkozen tot groenste dorp van Nederland. De gemeente Beesel deed mee aan een nationale groencompetitie, georganiseerd door Entente Florale. Dinsdag kwam de jury van Entente Florale naar de gemeente Beesel. Zij overhandigen het gemeentebestuur een cheque twv 5000€ en een winnaarsboom. De winnaarsboom krijgt, omringd door enkele vaste planten, een mooie plek bij de kerk in het centrum van Beesel. Zo vereeuwigt Beesel de eerste plaats in de nationale groencompetitie 2014.

Deelname internationale groencompetitie
Tijdens het bezoek van de jury, wordt ook de Beeselse deelname aan de internationale groencompetitie besproken. De winnaars van de nationale groencompetitie worden door de jury gevraagd of ze deelnemen aan de internationale competitie. De gemeente Beesel maakt dinsdag nog officieel bekend of ze meedoen aan de internationale groencompetitie in 2015. Einde van de middag heeft de gemeente laten weten dat het besluit is uitgesteld tot volgende week woensdag. Waarom dat uitgesteld is, is niet bekend gemaakt.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie