Café de Aajmert in Beesel met de grond gelijk

Beesel Nieuws

De sloop van café de Aajmert in Beesel is bijna voltooid, op de plek komt een museum over het Draaksteken, en daar boven een aantal appartementen. Woningcorporatie Woongoed 2-Duizend is eigenaar van het voormalige café en zorgt voor de nieuwbouw.

Op de oude plek moet in 2016 een nieuw pand staan met op de begane grond een expositieruimte van 320 vierkante meter. Daar mogen Stichting Draaksteken, Stichting Beesels Keramisch Erfgoed en kernoverleg Beesel en haar Toekomst gebruik van maken.Daarboven worden vier appartementen gebouwd.

Woongoed 2-Duizend steekt zo’n 1,2 miljoen euro in het project. De gemeente Beesel heeft bij de provincie een subsidieaanvraag ingediend. Rond 1 januari moeten de werkzaamheden starten.

Voorzitter Hans van Kruchten van het zevenjaarlijkse Draaksteken liet in juni tegenover de Limburger weten positief te zijn over de plannen, “met een museum kunnen we de traditie ook buiten de jaren dat het evenement plaatsvindt levendig houden aldus de voorzitter.” Het streven is dat het museum begin 2016 open gaat, wanneer de appartementen daarboven bewoond kunnen worden is niet bekend.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie