Yves Wuyts nieuwe chef-dirigent harmonie st. Gertrudis Beesel

Beesel Nieuws

Na een zorgvuldige wervingsprocedure waarin profielen en ambities van kandidaat-dirigenten zorgvuldig zijn afgewogen, is afgelopen week bekend geworden dat Yves Wuyts per 1 januari 2015 zal worden aangesteld als nieuwe dirigent van het Beeselse muziekkorps.

Yves Wuyts is geboren op 14 April 1981 in Neerpelt (Belgiƫ) en groeide op in Bocholt. Zijn eerste muzikale stappen zette hij aan het Noord-Limburgs Instituut voor Muziek en Woord te Neerpelt. Zijn leraar trompet was Dhr Willy Opsteyn en Yves studeerde daar af met grote onderscheiding.

Tijdens deze opleiding nam hij met succes deel aan verschillende solistenconcoursen met als hoogtepunt de provinciale en nationale titel in 1997. Vervolgens zette Yves zijn studies verder aan het Conservatorium van Antwerpen met als docenten Alain De Rudder en Steven Verhaert. Hij voltooide in 2004 zijn studie Hafabra-Directie bij Dhr Dirk De Caluwe. Yves volgde masterclasses bij Jeroen Berwaerts, Klaus Shuwerk, Hakan Hardenberger, Antoine Currz en Reinhold Friedrich.

Yves treedt regelmatig op als vervanger bij verschillende orkesten waaronder het Vlaams Radio Orkest, de Filharmonie van Vlaanderen en de Jeune Philharmonie. Bovendien wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent, o.a. bij het harmonieorkest van jeugd en muziek Antwerpen.

Naast het dirigentschap bij Euphonia Goes (Fanfare 1e Divisie), is hij dirigent bij de Concertband Musica-Ham en van de Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen uit Riemst (Fanfare 1e Divisie), beiden uit Belgiƫ. Naast dirigeren speelt Yves op cornet bij de 3-voudig Europees kampioen, Brassband Willebroek. Yves is getrouwd en woont sinds kort in Mopertingen (10 minuten ten westen van Maastricht).

De Beeselse harmonie heeft na het vertrek van hun vorige dirigent tijdelijk onder muzikale leiding gestaan van interim dirigent Henk Mertens. Tweede kerstdag zal de harmonie de heilige mis die om 10.00 uur in de Gertrudis kerk start opluisteren, aansluitend volgt het kerstconcert onder muzikale leiding van interim dirigent Henk Mertens. In 2015 zal onder leiding van Yves Wuyts een nieuwe muzikale uitdaging volgen.

Tummers advertentie