Asbest in Voorstad Roermond na grote brand

112 Regio Roermond

In Roermond is dinsdagavond een grote brand bij jachthaven Het Steel uitgebroken. Er staan twee loodsen in brand bij de jachthaven. Het gaat om winterstallingen van jachten. Een aantal van die jachten staan inmiddels in brand. Ook klinken er regelmatig explosies die tot in de verre omgeving te horen zijn.

Daarnaast is er bij de brand een behoorlijke hoeveelheid rook en asbest vrijgekomen. De veiligheidsregio heeft via een NLAlert bericht de inwoners van de stad gewaarschuwd om ramen en deuren dicht te houden. Volgens de brandweer hoeft de nieuwe woonwijk bij de ECI Cultuurfabriek niet te worden ontruimd. De veiligheidsregio heeft laten weten dat basisscholen Steenen Brug en Aan de Roer woensdag dicht blijven vanwege opruimwerkzaamheden van asbest deeltjes.

Over een gebied van naar schatting 500 meter is asbest neergedwarreld, aldus de brandweer. Later bleek dat er een groter gebied dan verwacht besmet was met asbest. De politie heeft een belangrijke doorgaande weg en enkele andere toegangswegen afgesloten. De brandweer waarschuwt alvast voor verkeershinder woensdag. Zodra het dag wordt, gaat een gespecialiseerd bedrijf het asbest opruimen.

[embedplusvideo height=”420″ width=”720″ editlink=”http://bit.ly/1xqDJ1k” standard=”http://www.youtube.com/v/7XRGCqpIc1g?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=7XRGCqpIc1g&width=720&height=420&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep9903″ /]

[embedplusvideo height=”420″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1BXFRiw” standard=”http://www.youtube.com/v/eeqTlwpznDk?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=eeqTlwpznDk&width=640&height=420&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep9860″ /]

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie