Centrum Roermond tot zaterdag afgesloten vanwege asbest

112 Nieuws Regio Roermond

Het duurt tot zaterdagochtend voordat het asbest dat is vrijgekomen bij een brand in Roermond is opgeruimd. Dat heeft wethouder Gerard IJf gezegd op een bijeenkomst voor ondernemers in het getroffen gebied. De noodverordening blijft ook tot zaterdagochtend van kracht. Winkels in het afzettingsgebied blijven tot die tijd ook gesloten. De ondernemers die bij de bijeenkomst waren, reageerden ontzet.

De sluiting van het centrum is namelijk voor de ondernemers gezamenlijk een strop van miljoenen omzet verliest, vooral zo voor de feestdagen. De shopping centre’s in de stad zijn wel geopend en bereikbaar volgens de gemeente. Het gebied dat volgens de gemeente besmet is: tussen Maas, Munsterplein, Maria Theresialaan en Zwartbroekplein.

Hoe zit het met OV? Kan ik wel met de trein Roermond in en uit?
Treinen rijden wel, maar stoppen niet in Roermond, totdat het station is schoongemaakt.
Vanaf wanneer is station weer toegankelijk?
Dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Bedrijven of particulieren die van mening zijn schade hebben geleden als gevolg van deze brand  dienen deze schade te meldden bij hun eigen verzekering.

In Roermond is een groot deel van de binnenstad afgesloten, nadat er bij een brand in een jachthaven veel asbest was vrijgekomen. Twee loodsen met ongeveer zestig plezierjachten gingen in vlammen op. Het asbest zat vooral in het dak van die loodsen.

[embedplusvideo height=”420″ width=”720″ editlink=”http://bit.ly/1xqDJ1k” standard=”http://www.youtube.com/v/7XRGCqpIc1g?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=7XRGCqpIc1g&width=720&height=420&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep9903″ /]

Tummers advertentie