Treinstation Roermond onbereikbaar ivm asbest

Regio Roermond

Er rijden wel treinen, maar ze stoppen niet in Roermond totdat het station is schoongemaakt. Dat is één van de maatregelen die de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft afgekondigd na de asbestbrand dinsdagavond. Het trein op de Maaslijn rijdt maar tot Swalmen. De intercity’s kunnen het station langzaam passeren. De asbest is terecht gekomen in een deel van de binnenstad, dat inmiddels ook is afgezet.

De winkels in het afgezette gebied zijn bovendien zeker tot zaterdagochtend gesloten. Eerder werd al bekend dat ook de basisscholen Steenen Brug en Aan de Roer woensdag op eigen initiatief dicht blijven. De Veiligheidsregio laat verder weten dat mensen die niet per se in het gebied hoeven te zijn ook niet worden toegelaten.

** UPDATE **
De gemeente verwacht dat het station donderdag laat in de middag weer bereikbaar is voor reizigers.
Tummers advertentie