Detailhandel Nederland wil compensatie voor schade Roermondse ondernemers

Regio Roermond

Detailhandel Nederland wil compensatie voor de ondernemers van de Roermondse binnenstad. Dit in verband met de inkomstenderving die de bedrijven oplopen door het afsluiten van het winkelgebied in verband met het asbest gevaar. Dat meldt Dichtbij.nl op haar website.

De detailhandel loopt forse schade op ndat bekend is geworden dat het stadscentrum zeker tot zaterdagochtend gesloten zal zijn i.v.m. het opruimen van de neergeslagen asbestdeeltjes. Loco-burgemeester IJf bekijkt of en hoe bedrijven gecompenseerd kunnen worden, hij hoopt dat de binnenstad snel weer open zal zijn voor publiek en de winkels de schade vooralsnog kunnen inhalen. De schade voor de ondernemers wordt nu al geschat op honderden-duizenden euro’s.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie