Politie start groot onderzoek naar brand jacht haven in Roermond

Regio Roermond

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is gestart met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand van de loodsen bij jachthaven Het Steel. Bureau Forensische Opsporing stelt een onderzoek in op locatie. Een ploeg van 20 rechercheurs is in de resten van de haven aan het werk om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De politie houdt er rekening mee dat er een verband is met een brand in de nabijgelegen jachthaven van Herten, twee weken geleden. Die bleek aangestoken te zijn.¬†Burgemeester Peter Cammaert van Roermond heeft gezegd dat zich in zijn stad de grootste asbestramp ooit in Nederland afspeelt. ”Alles wat Nederland aan capaciteit heeft voor asbestschoonmaak, wordt hier nu ingezet”, zei hij. Er wordt ook in buitenland naar bedrijven gezocht die kunnen helpen.

[embedplusvideo height=”430″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1AKMssI” standard=”http://www.youtube.com/v/fVQHf-Si1Vk?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=fVQHf-Si1Vk&width=640&height=430&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep8211″ /]

Tummers advertentie