Roermond vrijdagmiddag ‘normaal bereikbaar’

Regio Roermond

Roermond en delen van de binnenstad zijn vrijdagmiddag weer normaal bereikbaar. Het treinstation werd donderdagavond al vrijgegeven, niet veel later werd bekend dat ook delen van de binnenstad vrijdag om 11:00 asbest-vrij zullen zijn.

Hoewel het station en de binnenstad weer bereikbaar zijn, zullen er nog verschillende straten afgesloten zijn. Zodra de binnenstad vrij is van asbest, zullen de opruimers beginnen met het reinigen van de tuinen en daken die besmet zijn. Dat kan dagen duren voordat dat opgeruimd is, volgens de veiligheidsregio zou dat vóór de kerst klaar zijn.

Ondernemers rekenen op flinke schade, volgens een verzekeringsadviseur zijn veel ondernemers dekt voor zulke schade. Ondernemers in de binnenstad van Roermond hebben naar verwachting miljoenen euro’s schade opgelopen. Dat zei bestuurslid van de ondernemersvereniging Roermond Wim Cox op BNR. “We praten over 450 winkels. Een ruime gok, een speculatie, zou zo’n 5 miljoen euro schade zijn voor drie dagen. Maar daar is nog niet genoeg over bekend” aldus Cox.

 

Tummers advertentie