Gemeente Beesel krijgt rol in etappe schema Olympia’s tour

Gem. Beesel Nieuws Sport

De gemeente Beesel krijgt opnieuw een rol in het etappe schema van de Olympia’s tour 2015. Afgelopen jaren werd de tour ook al gereden door Reuver en Beesel, nadat de organisatie bijna failliet ging meldde een nieuwe hoofdsponsor zich, en kan de tour komende jaren door gaan.

Wethouder Jan Smolenaars laat tegenover regionale media weten dat op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) Reuver de start- en finishplaats van de derde koersdag. De organisatie laat tegenover 1Limburg weten dat nog niet duidelijk is wat voor rol de gemeente Beesel krijgt in het etappe programma. Over een aantal weken zal duidelijk worden wat precies de bedoeling is.

De gemeente Beesel trekt jaarlijks 40.000 euro uit voor het wielerevenement. Beesel voor 2016 en 2017 ook een optie op een plek in het etappeschema, aldus Smolenaars. De stichting Beesel Bruist organiseert rondom de wedstrijd diverse breedtesportevenementen. Zodra duidelijk is welke rol het krijgt zullen zij weer een programma daar om heen gaan organiseren.

Tummers advertentie