Aanhoudingen vanwege goederen voor drugs productie

Regio Venlo

Op 5 januari werden twee mannen aangehouden omdat zij goederen bij zich hadden die worden gebruikt bij de productie van amfetamine.

Na binnengekomen informatie uit het buitenland stelde de politie een onderzoek in naar een huurbus die werd aangetroffen in het centrum van Venlo. In deze auto zaten twee mannen in de leeftijd van 32 en 44 jaar uit Linne en Venlo. In de laadruimte van de bus trof de politie meer dan 30 grote glazen bollen aan en ander glaswerk welke nodig zijn voor de productie van amfetamine. De mannen zijn ingesloten voor verhoor en de politie gaat verder met het onderzoek.

Ondermijning
De aanhouding sluit aan bij de bredere aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.

Tummers advertentie