Drama Parijs raakt Beeselse politiek

Gem. Beesel

Het drama dat woensdag voltrok in het noorden van Parijs raakt ook de Beeselse politiek. Burgemeester Petra Dassen doet een oproep op Facebook om haar bericht te liken (voor 18:00), voor elke like stuurt zij een persoonlijke kaart naar de burgmeester van de stad. Daarmee wil zij de Parijzenaren een hart onder de riem en staat voor waardevolle democratische waarden.

Iets voor het middaguur stormden woensdag zwaarbewapende mannen het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs binnen. Daar was net een redactievergadering bezig. De mannen schreeuwden ‘Allahu Akbar’ (‘God is groot’) en noemden de aanwezigen bij hun voornaam, voordat ze hen doodden. Acht journalisten, een receptionist, een genodigde en twee agenten zijn gedood door de gewapende mannen. Er zou zijn geschoten met kalasjnikovs.

Vier van de gewonden zijn er volgens de autoriteiten ernstig aan toe. Veertig mensen werden kort na de aanslag in veiligheid gebracht.

Tummers advertentie