Groot alarm op A73 na lekkage zoutzuur uit tankwagen

112 Nieuws Regio Roermond

Op de A73 bij Sint Odiliënberg in Limburg heeft woensdagmiddag de bijtende en gevaarlijke stof zoutzuur uit een tankwagen gelekt die van achteren is aangereden. Achter de aangereden vrachtwagen staat een onbekend aantal vrachtwagens en personenauto’s. Volgens de veiligheidsregio is de tankwagen opengescheurd en is er een wolk verdund zoutzuur vrijgekomen.

De Veiligheidsregio Limburg-Noord laat weten zo’n 85 personen tot aan de oprit Linne uit voorzorg uit de auto’s zij gehaald en voor onderzoek naar Maasbracht te hebben gebracht. Daar werden ze onderzocht door een arts. Er zijn zeker twee personen met ademhalingsproblemen. Een van hen is naar het ziekenhuis van Venlo gebracht.

Om 18.00 uur werden de 85 geëvacueerde inzittenden met een bus teruggebracht naar de A73 om hun weg te vervolgen. De brandweer spoelt eventuele resten zoutzuur van de auto’s. Het is nog onbekend of de zoutzuurwolk de auto’s heeft aangetast.

De A73 is in beide richtingen afgesloten, aldus Rijkswaterstaat. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) blijft de A73 tot zeker 19.00 uur afgesloten. Ook werd het treinverkeer tussen Roermond en Echt uit voorzorg stilgelegd. Vervangend busverkeer was door de verkeerssituatie nauwelijks mogelijk. Het treinverkeer is inmiddels vrijgegeven.

Tummers advertentie