Zwaar ongeval met 3 vrachtauto’s op A73 Belfeld

112 Nieuws Regio Venlo

Op de A73 bij Belfeld is woensdagavond een vrachtautochauffeur zwaar gewond geraakt na een aanrijding in de file die daar stond. Bij het ongeval raakte 3 vrachtauto’s betrokken, waaronder 1 tank auto die geen gevaarlijke stoffen vervoerde. De zwaargewonde chauffeur is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

De A73 is ter hoogte van Belfeld volledig afgesloten. De afsluiting bij Belfeld in zuidelijke rijrichting duurt tot na middernacht.

Het ongeval bij Belfeld is het derde ongeval in een etmaal in de regio Midden-Limburg. Woensdagochtend schaarde op de A2 bij Echt een vrachtauto over de midden-vangrail heen. In de files die daardoor ontstonden, scheurde een tankwagen die zoutzuur vervoerde bij Roermond op de A73 open na een aanrijding. Daardoor kwam 25-ton aan bijtende stof vrij. De A73 werd bij Reuver al afgesloten om het verkeer over binnenwegen te leiden. Door de file die ontstond voor de afzetting, raakte twee auto’s in botsing, en waren totalloss.

Tummers advertentie