Vlammenzee verwoest boten in jachthaven Wessem

112 Nieuws Regio Roermond

Bij jachthaven Comfortparc aan de Waage Naak in Wessem is donderdagochtend vroeg een zeer grote brand uitgebroken. Er klonken verschillende explosies, dat waren gasflessen die op de schepen waren. Brandweerploegen uit de hele omgeving zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Volgens metingen van de brandweer heeft uitgewezen dat er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld asbest, zijn vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van de brandweer stonden er tientallen boten, waaronder luxe woonboten, in brand en bedreigen de vlammen een nabijgelegen restaurantschip. De brandweer heeft het hoofdgebouw van de jachthaven met succes weten te beschermen.

De technische recherche van de politie begint met onderzoek. Er wordt rekening gehouden met brandstichting, vanwege eerdere branden in de omgeving. De schade wordt geschat op miljoenen, omdat veel schepen paar ton waard zijn.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie