Meer pret dan ellende door flink pak sneeuw

Gem. Beesel

Het pak sneeuw dat zaterdag Limburg bedekte heeft in de gemeente Beesel niet voor veel problemen gezorgd. Doordat het weekend is, zijn er niet veel mensen op de weg. Het treinverkeer raakte wel in de ochtend ontregeld, of de sneeuw daar de oorzaak van is heeft Veolia niet laten weten. Er waren verschillende kleine aanrijdingen met blikschade, maar geen noemenswaardige verwondingen.

Rond het middaguur waren de meeste wegen normaal begaanbaar. Wel bleef het voor voetgangers op de stoep raadzaam om op gladde stukken voorzichtig te lopen.

Vooral kinderen amuseerde zich prima in de sneeuw, de sneeuwpoppen verschenen in vrijwel elke straat. Ook een husky in Offenbeek wist te ontsnappen om te kunnen genieten in de sneeuw, maar na een achtervolging van paar kilometer kon die weer gevangen worden met hulp van een passant.

Komende nacht
In de loop van de avond, ’s nachts en ’s ochtends vroeg komen de temperaturen rond of onder het vriespunt, waardoor er gladheid ontstaat. Er is geen nieuwe sneeuw verwacht, de temperaturen blijft komende dagen ruim boven het vriespunt.

Tummers advertentie