Reuvernaar 10e op WK veldrijden in Tsjechië

Nieuws Reuver Sport

Roel van der Stegen is zaterdag in het Tsjechische Tabor als tiende geëindigd op het wereldkampioenschap veldrijden bij de junioren. De wedstrijd werd gewonnen door de Deen Simon Andreassen, die ook wereldkampioen is bij de mountainbikers.
De Deen nam snel de leiding en reed onbedreigd naar de wereldtitel. Daarachter ontstond een spannende strijd tussen de Nederlander Max Gulickx, de Belg Eli Iserbyt en de Amerikaan Gage Hecht. De Nederlander Gulickx pakte in extremis de bronzen plak.

Roel van der Stegen was vorige week een verrassende nummer twee in de laatste wereldbekerkoers in Hoogerheide, maar kon nu zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

De tegenwoordig in Sittard wonende mountainbiker stond op de tweede startrij en werd als veertiende opgeroepen.

Van der Stegen: “Ik heb gewoon heel veel pech gehad hier. Mijn frame brak en in mijn andere fiets pasten de juiste banden niet. Verder ook nog eens een lekke band in de laatste van vijf ronden. Daardoor moest ik vijf of zes keer de materiaal post in. Door die tegenslag deed ik geen moment voor de prijzen mee. Natuurlijk had ik op meer gehoopt na vorige week, maar het zat er niet in. Ook omdat ik niet helemaal fit was geweest de afgelopen week.”

De 18-jarige van der Stegen sluit daarmee zijn veldritseizoen af en gaat zich voorbereiden op zijn eigenlijke discipline, het mountainbiken. Als revalatie van dit winterseizoen zullen we het jonge talent wellicht in de volgende winter eerder bij de crossen aan het werk zien.

Foto: Vic Geerlings (Archief: NK in Veldhoven (11-1-2015))

Tummers advertentie