Ruimere tijden voor aangifte politie in gemeentehuis

Gem. Beesel Nieuws

Het politieteam Venlo/Beesel breidt de voorziening voor het doen van aangifte in het gemeentehuis van Beesel uit. Met ingang van 1 maart 2015 is op het Politieservicepunt aan het Raadhuisplein 1 in Reuver, de mogelijkheid om van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur op afspraak aangifte te doen. Daarnaast nemen politiemedewerkers bij mensen thuis aangifte op van ernstige misdrijven. Aangevers die minder mobiel zijn, krijgen ook deze mogelijkheid aangeboden. Zij kunnen dit in hun eerste contact met de politie aangeven.

De politiebureaus aan het Nolensplein in Venlo, Blerick en Steyl sluiten met ingang van 1 maart hun deuren. Inwoners van de gemeente Venlo kunnen terecht op het politiebureau aan de Rijnbeekstraat 1 in Venlo. De publieksopvang wordt daar uitgebreid. Het bureau heeft voldoende gratis parkeergelegenheid en is voor het doen van aangifte geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op zondagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Binnen de openstelling van dit bureau wordt meer ruimte gecreëerd om burgers te helpen. De bureaus in aan het Nolensplein, Blerick en Steyl blijven vooralsnog in gebruik door andere diensten van de politie.

Contact met de politie
De afgelopen jaren heeft de politie geconstateerd dat burgers steeds meer telefonisch en digitaal hun vragen aan de politie stellen. Facebook, Twitter en email hebben hun intrede gedaan. Ook kan er sinds enkele jaren van een groot aantal strafbare feiten digitaal en telefonisch aangifte worden gedaan. Een bezoek aan het politiebureau is dus vaak niet meer nodig. Op basis van deze ervaringen past de politie in Venlo en Beesel haar dienstverlening aan, zodat er meer mogelijkheden zijn voor burgers dan alleen via het politiebureau en de telefoon contact te krijgen met de politie.

Om afspraken te maken kan gebeld worden met het algemene nummer 0900-8844.

Tummers advertentie