Brandweer dooft schoorsteenbrand Emmastraat

112 Reuver

Op de Emmastraat in Reuver is woensdagmorgen brand ontstaan in de schoorsteen van een open haard. Even na acht uur werd de brand gemeld. Omdat er ook rookvorming op de boven verdieping was en er meerdere personen in het gebouw waren werd uit voorzorg ook een ambulance gealarmeerd. De rookvorming op de boven verdieping is mogelijk gekomen doordat het rookkanaal gescheurd is.

De brandweer had de brand snel onder controle, met hulp van een hoogwerker werd het kanaal van de kachel schoon gemaakt zodat brandende resten los kwamen en er geen risico was op uitbreiding van de brand. Bij het plaatsen van dit bericht is niet duidelijk waardoor er brand is ontstaan in het rookkanaal.

Zelf ook een schoorsteen en een kachel die u gebruikt zolang het nog winter is?
U kunt een schoorsteenbrand voorkomen door uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen door een schoorsteenveger. Algemeen adviseert men een bedrijf in te schakelen dat is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB). Dan weet u zeker dat u een gediplomeerde schoorsteenveger heeft met een aansprakelijkheidsverzekering.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie