RTV Beesel gaat samenwerking aan met Maasland Radio

Gem. Beesel

De lokale omroepen uit de gemeenten Beesel en Bergen gaan intensief samenwerken. Dat blijkt uit een persbericht dat vrijdag verzonden is. Vince Beijersbergen van Maasland Radio geeft aan: “Enkele maanden geleden vonden de eerste verkennende gesprekken tussen de omroepen in Beesel en Bergen plaats, die nu geleid hebben tot de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Concreet hebben de omroepen besloten om samen verder te gaan onder de naam “Maasland RTV”, waarbij de omroepstichtingen formeel wel zelfstandige organisaties blijven. Overdag wordt een gezamenlijke raamprogrammering uitgezonden, terwijl er in de avond ruimte is voor afzonderlijke lokale nieuwsedities.”

Of deze samenwerking zal voortduren is nog af te wachten, gezien de aanvragen vanuit Roermond en Venlo die er liggen. Vooralsnog is in Beesel Maasland Radio te ontvangen via FM 107.7 MHz. “Het toekomstplan van RTV Beesel zal maandag 9 februari voorafgaand aan de commissievergadering van de gemeenteraad van Beesel worden toegelicht”, zo besluit de omroepdirecteur uit Bergen.

Vanuit waar RTV Beesel haar programma’s wil maken, is niet bekend. De locatie in Beesel is al sinds december niet meer in gebruik. Ruiver.nl heeft gevraagd om een reactie van RTV Beesel, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Tummers advertentie