Titel voor VV Reuver komt in zicht

Nieuws Reuver Sport

Vijfdeklasser Reuver (5D) is afgelopen zondag weer een stap dichter bij de titel gekomen. De Reuvernaren wonnen met 0-3 bij SVVH en hebben inmiddels zeven punten voorsprong op rivaal Bieslo, wiens thuisduel tegen Kessel vanwege het slechte veld werd afgelast.

Trainer Martin Niemans van Reuver vond dat zijn formatie een pluim verdiende. „Het is niet gemakkelijk om na die winterstop de draad weer op te pakken. Ik ben zeer te spreken over de inzet van de spelers. In deze fase van het seizoen moet je zulke wedstrijden gewoon winnen.” Dezelfde Niemans zag hoe Reuver tegen SVVH als een komeet uit de startblokken schoot. Na wat kansen voor de Reuverse ploeg werd het na twintig minuten alsnog 0-1. Aanvaller Ruud Koppers gaf een panklare voorzet op ploegmakker Pim Reijen. Die liet sluitpost Jordy Nelissen van SVVH met een geschoolde voetbeweging kansloos: 0-1. Ook in het verdere bedrijf hield Reuver de vinger nadrukkelijk aan de trekker. SVVH wilde wel, maar holde zich bij de aanvalspogingen zelf voorbij. En als de thuisclub een keer gevaarlijk dreigde te worden, stond doelman Roy Hendriks van Reuver op zijn post.

Oefenmeester Niemans wisselde tijdens de pauze de moegestreden Bram Smeets voor goaltjesdief Tico Janssen. Hierdoor kreeg de Reuverse aanval meer elan, zeker nadat de ervaren Jaime Izquierdo in de ploeg was gekomen. Dezelfde Izquierdo tekende bij zijn eerste balcontact voor de tweede Reuverse treffer. Na prima voorbereidend werk van Reijnen haalde de invaller vanaf de rand van de zestien verwoestend uit: 0-2.

Heel even leken de gasten de draad kwijt te raken toen verdediger Rob van Dijk van Reuver na een ongelukkige kopduel roerloos op het veld bleef liggen. De prima leidende arbiter Smits legde het spel meteen stil. Van Dijk reageerde amper, waarna werd besloten hem naar het ziekenhuis van Roermond te brengen. Van Dijk hield een hersenschudding aan het duel over, en moet zeker enkele weken rust houden. Sjors Verkoelen verving de pechvogel.

Toen bleek dat de blessure van Van Dijk enigszins meeviel, kreeg Reuver weer vleugels. SVHH kon daar amper iets tegenover stellen. De thuisploeg probeerde het met lange ballen, maar dat opportunisme kon de Reuverse defensie nauwelijks verontrusten. Diep in de tweede helft scoorde Izquierdo de beslissende derde treffer met een fraai afstandsschot: 0-3. Mede dankzij zijn trefzekerheid mag Reuver voorzichtig aan het kampioenschap ruiken. Oefenmeester Niemans, realistisch: „Er zijn nog veel wedstrijden te gaan. Als we zo scherp blijven als vandaag, kunnen we ver komen.”

Kerngegevens:
SVVH – REUVER 0-3
19. Pim Reijnen 0-1, 70. Jaime Izquierdo 0-2, 78. Jaime Izquierdo 0-3. Scheidsrechter: Smits (Beek en Donk). Toeschouwers: 100. Bijzonderheden: 59. Rob van Dijk (Reuver) liep na een ongelukkige botsing een hersenschudding op en werd naar het ziekenhuis van Roermond gebracht.
Opstelling Reuver: Roy Hendriks, Tom Hendrikx, Rens Megens, Rob van Dijk (60. Sjors Verkoelen), Stan Smits, Younes Zariouh, Donné van der Weide, Ruud Zegers, Bram Smeets (45. Tico Janssen), Pim Reijnen, Rowan Koppers (65. Jaime Izquierdo).

Tummers advertentie