Nachttreinen Roermond-Maastricht dankzij nieuwe vervoerder

Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

NS-dochter Abellio heeft de ov-concessie Limburg gewonnen, dat heeft de provincie Limburg dinsdag bekend gemaakt. De concessie heeft een waarde van circa 2 miljard euro. Ook Arriva en Veolia waren in de race.

De concessie bevat alle buslijnen in Limburg, maar ook diverse treinlijnen. Waaronder de Maaslijn (Roermond – Nijmegen), de Heuvellandlijn (Maastricht – Kerkrade). Ook de stoptreinen Sittard – Heerlen en Roermond – Maastricht zijn inbegrepen. Abellio gaat nieuwe treinen van Stadler inzetten. Op de Maaslijn zal dat echter pas gebeuren nadat de spoorlijn voorzien is van elektrificatie. Tot die tijd tot circa 2020) worden de huidige treinen ingezet, maar ook Lint-treinstellen.

Abellio heeft verder in haar bod een extra snelle treinverbinding met Aken beloofd. Bovendien zullen er nachtritten komen naar Roermond, Sittard en Maastricht. De vervoerder zal verder een kantoor openen in Maastricht. Abellio zal in Limburg gaan rijden onder de naam Door!.

Tummers advertentie