ECI krijgt geen euro meer van Beesel

Beesel Regio Roermond

De ECI Cultuurfabriek in Roermond krijgt niet de 18.000 euro die ze eiste van de gemeente Beesel, dat oordeele de bestuursrechter in Roermond. In januari 2014 informeerde Beesel de stichting ECI om het muziekonderwijs niet meer door hen te laten verzorgen na het einde van het schooljaar. The Rockstation in Reuver vervangt de ECI vanwege de hoge kosten.

De stichting ECI verzette zich tegen de 6 maanden opzegtermijn, omdat de overeenkomst afliep aan het eind van het schooljaar, maakte ECI de rest van het kalenderjaar nog ruim 18.000 euro aan personeelskosten. Die kosten wilde de ECI verhalen op Beesel en ging naar de rechtbank.

De rechtbank oordeelde dinsdag dat de termijn van zes maanden niet onredelijk was. Mede omdat ook de rechtbank vindt dat het voor leerlingen niet wenselijk is om midden in een schooljaar een andere leraar te krijgen. Dat het de stichting ECI niet lukte om binnen de termijn van zes maanden ander werk te vinden voor personeel, betekent volgens de rechter niet dat Beesel de betreffende kosten dan voor zijn rekening moet nemen.

Tummers advertentie