Politie waarschuwt voor ‘zieke’ onware doodsbellers

112 Nieuws

De politie Oost-Nederland waarschuwt voor telefoongesprekken waarbij de beller zich voordoet als politiemedewerker. Mensen krijgen dan de wrange boodschap dat een naaste is overleden. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De politie spreekt van een zieke grap en benadrukt dat slecht nieuws nooit telefonisch wordt gebracht, maar door agenten persoonlijk. Afgelopen week kreeg de politie op meerdere plekken in Nederland meldingen van mensen die dergelijke nare boodschappen kregen. In Oost-Nederland zijn meldingen bekend uit Nijmegen, Doetinchem, Zevenaar, Arnhem en Wageningen. De kans bestaat dat er ook naar andere regio’s gebeld kan worden met de zieke mededeling.

Het is nog niet bekend of één of meerdere mensen achter de telefoontjes zitten. De politie heeft de bellers nog niet weten te traceren.

Tummers advertentie