Reuver dankt Izquierdo, Bieslo blijft goed volgen

Beesel Nieuws Reuver Sport

Reuver – Koploper Reuver en achtervolger Bieslo (5D) hebben afgelopen zondag geen fout gemaakt in de strijd om de titel. Reuver won thuis in de allerlaatste minuut met 3-2 van Koningslust via een rake vrije schop van Jaime Izquierdo, terwijl Bieslo in Asenray met 0-2 te sterk was voor RKAVC. Komende zondag (14.30 uur) staan Reuver en Bieslo in Beesel tegenover elkaar. De Reuvernaren hebben zes punten voorsprong, maar wel één wedstrijd meer gespeeld.

Reuver kroop tegen Koningslust door het oog van de naald. De lijstaanvoerder kreeg in de slotminuut bij een 2-2 stand een vrije schop op een kansrijke plek. Donné van der Weide wilde die nemen, maar de ervaren linkspoot Jaime Izquierdo nam uiteindelijk plaats achter de bal. De 32-jarige Izquierdo zag dat de sluitpost van Koningslust erg veel ruimte liet op de linkerflank, en krulde het leer over de muur in de kruising: 3-2. „Op dat moment werd ik helemaal gek”, keek Izquierdo terug op zijn inmiddels negende competitietreffer. „Die keeper stelde een hele brede muur op, maar er was een gapend gat links
van hem. Toen dacht ik: ‘dit moet ‘m zijn.’ Ik moest scoren. Mijn geluk was dat ik de bal goed raakte. Als je dan zo’n goal maakt, weet je niet wat meemaakt. Iedereen rende op me af. Ik kreeg nog niet eens de kans om te juichen.”

Door zichzelf tot ‘matchwinnaar’ te kronen, haalde dezelfde Izquierdo zijn gram op trainer Martin Niemans van Reuver. De oefenmeester had Izquierdo geen basisplaats gegeven, en dat zat de goaltjesdief helemaal niet lekker. „Ik wil altijd spelen. Het is niet leuk om op de bank te zitten, maar ik deed het toch. Ik offer me altijd op voor onze groep. Het teambelang telt, en de trainer beslist.”

Reuver begon overigens prima aan het thuisduel tegen middenmoter Koningslust. Rowan Koppers maakte er vlotjes 1-0 en 2-0 van, waarna Reuver verder had moeten uitlopen. De kansen werden echter niet meer benut. Langzaam maar zeker nam Koningslust het initiatief over. Vlak voor de pauze bracht Jurjen Verbong de spanning terug: 2-1. En toen Bram Rongen diep in de tweede helft voor de 2-2 zorgde, leek Reuver rijp voor de sloop. Tot overmaat van ramp kreeg verdediger Rens Megens van Reuver zijn tweede gele, en dus rode kaart. De koploper moest met tien man
verder en leek tevreden met een puntendeling. Totdat Izquierdo zijn fabuleuze traptechniek demonstreerde: 3-2.

Achtervolger Bieslo maakte eveneens geen fout. De ploeg van oefenmeester Harrie Bessems was in Asenray met 0-2 te sterk voor RKAVC. Ruud van Deuzen brak voor de pauze de wedstrijd open (0-1), waarna de geslepen Ron Sillen de beslissing forceerde: 0-2. Aan de andere kant kon RKAVC amper voor gevaar zorgen, waardoor Bieslo het eindsignaal zonder kleerscheuren haalde. Komende zondag (14.30 uur) staan Bieslo en Reuver in sportpark De Solberg in Beesel tegenover elkaar. Bij winst is Bieslo weer helemaal terug in de titelstrijd. De Beeselnaren hebben overigens nog een appeltje te schillen met Reuver. Het eerste duel eindigde immers in een klinkende 3-0 zege voor de Reuvernaren.

Koploper Reuver is gewaarschuwd. De geroutineerde Izquierdo weet maar al te goed dat Bieslo nadrukkelijk op revanche aast. „Het wordt een harde, felle wedstrijd. Reken maar dat Bieslo gebrand is om van ons te winnen. We treffen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Die van Beesel moeten winnen, als ze nog een kans willen maken op de titel. De druk ligt bij Bieslo.
Wijzelf zijn klaar voor de strijd. Als het ons lukt om in Beesel drie punten te pakken, worden wij vrijwel zeker kampioen.”

Kerngegevens:
REUVER – KONINGSLUST 3-2
10. Rowan Koppers 1-0, 12. Rowan Koppers 2-0, 16. Jurjen Verbong 2-1, 71. Bram Rongen 2-2, 90+3. Jaime Izquierdo 3-2. Rode kaart (2x geel): Rens Megens (Reuver).

RKAVC – BIESLO 0-2
23. Ruud van Deuzen 0-1, 82. Ron Sillen 0-2.

Tummers advertentie