RTV Roermond gaat RTV Beesel vervangen

Gem. Beesel Nieuws

Reuver- De Beeselse gemeenteraad  wil dat RTV Roermond de komende vijf jaar de nieuwe lokale omroep in de gemeente wordt.
De gemeenteraad koos voor RTV Roermond maandagavond boven de combinaties Omroep Venlo/Bonte Was en RTV Beesel/Maasland Radio.

De doorslag gaf het feit dat die omroep dit jaar genoegen neemt met een minimale financiële bijdrage (8400 euro op jaarbasis) van Beesel. Omroep Venlo gaf in zijn plannen aan dit jaar 57.000 euro nodig te hebben om een nieuwe lokale omroep in Beesel op te zetten. De gemeenteraad van Beesel bespreekt eind dit jaar hoeveel extra subsidie ze RTV Roermond vanaf 2016 wil verstrekken.

De zendmacht van de huidige lokale omroep RTV Beesel loopt op 29 maart af. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) moet op basis van het advies van de gemeenteraad van Beesel nog een definitieve beslissing over de zendmacht nemen. Gebruikelijk is dat het Commissariaat het advies overneemt van de gemeenteraad.

Tummers advertentie

1 thought on “RTV Roermond gaat RTV Beesel vervangen

Comments are closed.