Reuver kan champagne koud zetten, Gevoelige nederlaag voor Bieslo

Beesel Nieuws Reuver Sport

REUVER – Koploper Reuver (5D) mag stiekem aan het kampioenschap gaan denken. De formatie van trainer Martin Niemans was afgelopen zondag op eigen veld met 2-0 te sterk voor laagvlieger Vlodrop, terwijl achtervolger Bieslo met 1-0 bij SVH’39 verloor.

Reuver heeft negen punten voorsprong op Bieslo, maar wel één wedstrijd meer gespeeld. Komende zondag (14.30 uur) staat op sportpark De Solberg in Beesel het inhaalduel tussen Bieslo en rivaal VV Kessel op het programma. Een gelijkspel zou voor Reuver, dat zondag niet in actie komt, ideaal zijn. Trainer Martin Niemans van Reuver gaat de kraker tussen Bieslo en Kessel met zijn spelersgroep bekijken. De Reuvernaren kunnen rustig achterover leunen, in de wetenschap dat beide concurrenten vol aan de bak moeten. „We staan er goed voor”, luidde het alleszeggende commentaar van Niemans. „Maar we moeten niet te vroeg gaan juichen. Er kan nog van alles gebeuren. Het wordt nog lastig, vooral als je tegen ploegen speelt, die zich helemaal ingraven.”

Met die uitspraak doelde Niemans op de strijdwijze van het laaggeklasseerde Vlodrop, dat afgelopen zondag zich niet door Reuver wilde laten slachtofferen. De gasten leunden zwaar op hun defensie en hoopten op een bevlieging van de eenzame spits, René Knapen. Reuver wist zich aanvankelijk geen raad met dat concept. De thuisploeg kreeg weliswaar voldoende kansen, maar de beslissende eindpass ontbrak.

Juist op het moment dat Vlodrop aan een stunt begon te denken, sloeg Reuver toe. Routinier Jaime Izquierdo had een uitstekende hoekschop in huis. Ploegmakker Younes Zariouh gaf bij de tweede paal het laatste zetje: 1-0. Met die tussenstand kreeg Reuver wat het verdiende. Oefenmeester Niemans: „We hadden al wat mogelijkheden laten liggen. Er lag heel weinig ruimte. Als je dan vol wilt aanvallen, moet je creatief zijn.”

Juist dat stuk creativiteit ontbrak bij Reuver. De thuisploeg speelde niet echt geweldig en was ook na de pauze lange tijd tandeloos. Aan de andere kant volhardde Vlodrop in het verdedigende spelletje. De gasten weigerden extra risico’s te nemen, maar werden in offensief opzicht amper gevaarlijk. Sluitpost Roy Hendriks van Reuver had net zo goed thuis kunnen blijven, zo weinig ballen kreeg hij op zijn doel.

Het bleef lang 1-0 voor Reuver. Genoeg voor de zege, maar trainer Niemans was beducht voor die ene Vlodropse treffer. Hij stuurde zijn spelers naar voren, en dat leverde vlak voor tijd eindelijk het verlossende tweede doelpunt op. Uitblinker Pim Reijnen ging goed door op de rechterflank en bood teamgenoot Donné van der Weide een niet te missen kans: 2-0. Reuver zat op rozen. En toen na afloop de 1-0 nederlaag van Bieslo bij SVH’39 bekend werd, barstte er een spontaan feest los op sportpark Dijckerhof.

Terwijl Reuver de driepunter vierde, likte Bieslo in Herkenbosch zijn wonden. Het verlies bij subtopper
SVH’39 was keihard aangekomen. Voor de pauze leek Bieslo gewoon te gaan winnen. Het team van trainer Harrie Bessems hield nadrukkelijk de vinger aan te trekker, maar profiteerde niet van de gaten in de vijandelijke defensie.

Na de hervatting sloop er steeds meer onrust in de Beeselse gelederen. Spits Jeroen de Caluwé van SVH’39, eerder dit seizoen ook al verantwoordelijk voor de enige seizoensnederlaag (2-0) van Reuver, forceerde na een uur de beslissing: 1-0. En wat Bieslo in het resterende bedrijf ook probeerde, het lukte niet. Uiteindelijk bleef datzelfde Bieslo met een kater achter, in de wetenschap dat het zondag thuis VV Kessel moet zien te kloppen. Dat wordt een zware, maar boeiende opgave.

Kerngegevens:
REUVER – VLODROP 2-0
44. Younes Zariouh 1-0, 83. Donné van der Weide 2-0. Rode kaart (2x geel): Marts Augenbroe (Vlodrop).

SVH’39 – BIESLO 1-0
62. Jeroen de Caluwé 1-0.

Tummers advertentie