Brüggen kreeg hulp van Beesel bij WDR2 quiz

Gem. Beesel Nieuws Sport

Brüggen (D) – De Duitse buren kregen vanmorgen te horen dat zij mee deden aan een quiz  van het radiostation WDR2. Een opdracht dat zij moesten uitvoeren was dat zij tussen 14:00 en 15:00 minstens 22 Nederlanders in oranje shirt op een plein zouden krijgen. Het thema van de opdracht was sport. Meteen zocht de burgemeester contact met Petra Dassen of zij iets kon betekenen om de opdracht te laten slagen. Met hulp van een oproep op Facebook verzamelde der tientallen Nederlanders zich op het plein voor het gemeentehuis, de opdracht dat ze kregen was: Het Mannschaft’s lied zingen. Om 14:50 gingen de schuiven van de radio zender open en zongen de aanwezige Nederlanders het lied live op de radio. Aan de quiz doen ook andere gemeentes mee in de regio Nordrhein-Westfalen, over een paar weken moet duidelijk worden wie heeft gewonnen. De winnende gemeente krijgt een geheel verzorgt evenement met verschillende bekende Duitse artiesten.

 

Tummers advertentie