Bieslo houdt uitzicht op kampioenschap

Beesel Nieuws Sport

Beesel Vijfdeklasser Bieslo (5D) heeft afgelopen zondag beslag gelegd op de tweede periodetitel. De formatie van trainer Har Bessems won op eigen veld het inhaalduel tegen concurrent Kessel VV met 2-0.

Bovendien houdt Bieslo uitzicht op het kampioenschap. Het verschil met koploper Reuver is zes punten. Bieslo zal de komende duels alles uit de kas moeten halen om de titelrace weer spannend te maken. De Beeselnaren krijgen paaszaterdag een ideale gelegenheid als Reuver op bezoek komt. Zover is het echter nog niet, en dat zal oefenmeester Bessems, vorig seizoen nog actief bij VV Kessel, zijn spelersgroep ook wel duidelijk maken.

De ruim 150 toeschouwers op sportpark De Solberg zagen hoe VV Kessel fel uit de startblokken schoot. De gasten hadden eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen datzelfde Bieslo met 0-5 verloren, en waren nadrukkelijk uit op revanche. Bieslo wist zich aanvankelijk geen raad met dat concept. De thuisploeg kreeg amper

uitgespeelde mogelijkheden, en acteerde in die openingsfase bijzonder flets.

Gelukkig voor Bieslo toonde Tun Moust zich een betrouwbare sluitpost. Met fraaie reddingen zorgde hij ervoor dat de wedstrijd in de loop van de eerste helft kantelde. Terwijl VV Kessel achteruit liep, creëerde Bieslo steeds meer doelkansen. De thuisclub beloonde zichzelf op slag van de rust toen routinier Son Sillen een vrije schop loepzuiver in het vijandelijke doel plaatste: 1-0.

Na de hervatting ging Bieslo naarstig op zoek naar de beslissing. Aan de andere kant loerde VV Kessel op een counter, maar die strijdwijze bleef zonder resultaat. Spits Ruud van Deuzen van Bieslo zorgde uiteindelijk voor de verlossende 2-0. Na een schitterende pass van Sillen verscheen hij moederziel alleen voor de doelman van VV Kessel. De gasten waren aangeslagen en konden in de slotfase geen vuist meer maken: 2-0.

Kerngegevens:

BIESLO – VV KESSEL 2-0

43. Ron Sillen 1-0, 52. Ruud van Deuzen 2-0. Scheidsrechter: Keijsers (Velden). Toeschouwers: 150. Gele kaart: Dennie Sillen (Bieslo).

Opstelling Bieslo: Tun Moust, Bas de Vlieger,

Gino van Essen, Sjors Lenssen, Thijs Driessen, Ron Sillen, Jasper van de Boel (75. Juul Niessen), Noud Schoolmeesters, Michel Evers, Dennie Sillen, Ruud van Deuzen (80. Jelle Schell).

Tummers advertentie