De Paardenvriend ziet af van lening gemeente Beesel

Gem. Beesel Nieuws

Reuver – De Hippische sportvereniging De Paardenvriend ziet af van het aanbod om van de gemeente Beesel een bedrag van 100.000 euro te lenen, dat laat 1Limburg weten. Met dat bedrag zou de accommodatie van de vereniging geschikt gemaakt kunnen worden voor wedstrijden in alle weersomstandigheden. Het bestuur van De Paardenvriend vindt het te risicovol een lening aan te gaan. Opvallend is dat de vereniging in eerste instantie bij de gemeente aanklopte voor een subsidie. De paardensportvereniging is teleurgesteld van het feit dat Beesel geen subsidie wil verstrekken. De Paardenvriend vindt het oneerlijk dat voor andere verenigingen wél een uitzondering is gemaakt. Zo kwam er 365.000 euro voor renovatie van sportpark Dijckerhof in Reuver: 265.000 euro meer dan volgens de subsidieregels zou kunnen.

De provincie Limburg is van mening dat de accommodatie van De Paardenvriend potentie heeft zich te ontwikkelen tot ‘koploperslocatie‘. Dit zijn accommodaties met een bovengemeentelijke uitstraling. Daarom is de provincie bereid een subsidie van maximaal 75.000 euro te verstrekken. Enige eis in dat geval is dat een andere partij datzelfde bedrag betaalt. De Paardenvriend vroeg de gemeente dit te doen. De gemeente is echter van mening dat het verzoek niet past binnen de gemeentelijke regeling investeringssubsidies.

Behalve de aanleg van een voor alle weersomstandigheden geschikte bodem voor de buitenbak wil De Paardenvriend ook een scorebord ophangen en het buitenterrein en de parkeerplaats herinrichten. De vereniging gaat nadenken over de vraag hoe ze die zaken alsnog verantwoord kan realiseren.

Tummers advertentie