Venlose militair komt om in Mali door crash

Regio Venlo

Blerick – Het ministerie van Defensie heeft dinsdagavond bekend gemaakt dat een militair uit Blerick om het leven is gekomen door een helikoptercrash in Mali. Het gaat om de de 30-jarige kapitein RenĂ© Zeetsen. Hij stortte met een collega in een Apache-gevechtshelikopter tijdens een oefening.

Het andere slachtoffer is de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger. Hij werd na de crash nog overgebracht naar een veldhospitaal, maar daar overleed hij aan zijn verwondingen. Beide vliegers zijn afkomstig van het 301 squadron van de luchtmachtbasis Gilze-Rijen.

Tijdens de persconferentie laat de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, dat men vanuit gaat dat de crash een ongeval geweest. Hij betuigde namens minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en de hele krijgsmacht zijn medeleven aan de nabestaanden van Zeetsen en Mollinger. “Onze gedachten gaan naar hen uit”, zei de commandant. Nederland doet momenteel met zo’n 450 militairen mee aan een VN-missie in Mali. Er zijn vier Apache-helikopters bij de missie betrokken.

Tummers advertentie