Winnend Reuver blijft op titelkoers,achtervolger Bieslo verspeelt punten

Beesel Nieuws Reuver Sport

Roermond – Vijfdeklasser Reuver (5D) gaat fier aan kop. De formatie van trainer Marcel Niemans rekende afgelopen zondag in Roermond af met laagvlieger RFC (0-3). Achtervolger Bieslo kwam thuis met de schrik vrij tegen Roggel (4-4), terwijl nummer drie VV Kessel met 1-0 bij Koningslust verloor. 

 

Reuver heeft acht punten voorsprong op Bieslo. Ofschoon oefenmeester Niemans het woord ‘kampioenschap’ niet in de mond nam, deed zijn team uitstekende zaken. Als ik de uitslagen zie, kan ik alleen maar tevreden zijn. We moeten wel zorgen dat we van onze eigen kracht uitgaan. Naar jezelf kijken, heet dat. Het gevaar van onderschatting is er altijd. Vooral als je tegen mindere tegenstanders speelt.” Reuver overklaste RFC eerder dit seizoen (12-0) en trof een tot op het bot gemotiveerde opponent. RFC trok zich terug op eigen helft en gokte op een counter. De Reuvernaren hadden het aanvankelijk moeilijk, maar kregen vlak voor de pauze meer lucht toen aanvaller Donné van der Weide een uitstekende pass in huis had. Spits Jaime Izquierdo nam over en maakte vrij voor de vijandelijke sluitpost geen fout: 0-1. 

 

Het doelpunt gaf Reuver vleugels. De tweede helft was amper tien minuten oud of de 0-2 verscheen op het scorebord. Rowan Koppers had een mooie individuele actie in huis. Die klap kwam RFC niet meer te boven. Aan de andere kant combineerde Reuver en lustig op los. Het verbaasde dan ook niemand dat dezelfde Koppers de 0-3 scoorde. Daarbij bleef het. Oefenmeester Niemans: We kregen in de slotminuten nog enkele mooie kansen om verder uit te lopen. Jammer dat die ballen niet tegen het net vlogen.” 

 

Concurrent Bieslo (5D) leed op eigen veld kostbaar puntenverlies tegen Roggel. De ploeg van trainer Har Bessems keek diep in de tweede helft tegen een 1-4 achterstand aan, maar kon die schade in de slotminuten repareren: 4-4. Door het gelijkspel is de titel ver weg. Een andere kampioenskandidaat, VV Kessel, haakte definitief af door met 1-0 bij Koningslust te verliezen.     

 

Kerngegevens:

RFC ROERMOND – REUVER 0-3

37. Jaime Izquierdo 0-1, 55. Rowan Koppers 0-2, 75. Rowan Koppers 0-3.

 

BIESLO – ROGGEL 4-4

40. Jasper van de Boel 1-0, 50. John Gielen 1-1, 55. Yori Voncken 1-2, 56. Davy Luys 1-3, 61. John Gielen 1-4, 80. Wouter Crins 2-4, 85. Wouter Crins 3-4, 90. Wouter Crins 4-4.

 

KONINGSLUST – VV KESSEL 1-0

Tummers advertentie