Opening informatiezuil bij grensovergang

Gem. Beesel Nieuws

Offenbeek – Op vrijdagmorgen 27 maart aanstaande (om 11.00 uur) openen wethouder Jan Smolenaars van de gemeente Beesel en burgemeester Frank Gellen van de gemeente Bruggen de VVV Informatiezuil bij de groene grensovergang aan de Keulseweg De Witte Stein.

Informatiezuil nu al een succes
D
e opening, vóór de start van het nieuwe toeristenseizoen, gebeurt met een feestelijk tintje. Inmiddels weten veel gebruikers tijdens de eerste maanden na plaatsing de weg naar de zuil te vinden. Gemiddeld scoort de zuil aan de grensovergang als beste van álle informatiezuilen in Midden-Limburg. Maandelijks zoeken ruim 6.100 personen op digitale wijze informatie op over de directe omgeving van de grensovergang De Witte Stein, zoals de natuurgebieden Meerlebroek en Brachter Wald. Ook geeft de zuil info over recreatie en toerisme in de Duitse gemeente Brüggen en de regio Midden-Limburg. Beesel en Brüggen bouwen op deze wijze de samenwerking op het gebied van recreatie en toerisme verder uit.

App. met acht wandel- en fietsroutes
Tijdens de opening wordt ook een wandel- en fietsapp gepresenteerd. Deze app. van Abellife is door de gemeenten Beesel en Brüggen in samenwerking met Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal gemaakt. De wandel en fietsroutes voeren langs de mooiste plekjes van beide gemeenten. Door interessante informatie, foto’s, filmpjes en geluidfragmenten krijgen de routes een extra dimensie. Zodoende kunnen gebruikers de natuur, cultuur en geschiedenis in de grensregio écht beleven. De app. is op elke smart Phone offline te gebruiken. Alle routes zijn geschikt voor jong en oud en de informatie is zowel in het Nederlands als in het Duits te lezen.

Tummers advertentie