Rendement Bieslo ondermaats, paaszaterdag thuis tegen Reuver

Beesel Nieuws Reuver Sport

Sint Odiliënberg – Vijfdeklasser Bieslo (5D) heeft afgelopen zondag bij laagvlieger Sint Odiliënberg kostbare punten verspeeld in de strijd om de titel: 1-1.

De achterstand op koploper Reuver, wiens duel tegen RKAVC werd afgelast, is zeven punten. Trainer Har Bessems van Bieslo baalde na afloop als een stekker. Zijn formatie liet een handvol mogelijkheden onbenut. „Dit is een flinke domper. Ik ben er goed ziek van. Kansen, kansen en nog eens kansen, en maar één treffer. Veel te weinig als je kampioen wilt worden.” Bessems had gelijk. Bieslo startte sterk en kreeg al snel een veldoverwicht. Sint Odiliënberg moest achteruit, maar kon voor de pauze overeind krabbelen omdat de gasten uit Beesel geen rendement haalden. Zo faalden Wouter Crins en Dennie Sillen in de afwerking. De thuisclub vond het prima, en loerde intussen op een counter.

Oefenmeester Bessems nam tijdens de pauze maatregelen. Zijn tactiek – vooral de rust bewaren – leek vruchten af te werpen. Bieslo gaf in defensief opzicht amper iets weg, terwijl Sint
Odiliënberg steeds verder achteruit moest. De gasten beloonden zichzelf toen Sillen, na prima voorbereidend werk van Crins, in de zeventigste minuut eindelijk een gaatje vond: 0-1.

Die treffer leek voldoende voor de zege. Bieslo combineerde prima, en kreeg enkele riante doelkansen om de wedstrijd op slot te gooien. Opnieuw bleef de doodsteek uit. Het tot dusver tandenloze Sint Odiliënberg bleef overeind, en perste er nog een slotoffensief uit. Dat leverde prompt de gelijkmaker op. Roel Muijsers prikte de bal van dichtbij binnen: 1-1. En wat Bieslo in het resterende bedrijf ook probeerde, het winnende doelpunt viel niet: 1-1. Oefenmeester Bessems zag het met lege ogen aan. „Ik zal mijn spelers moeten oppeppen. De schouders eronder zetten, en gewoon verder gaan. We geloven nog altijd in het kampioenschap.”

Het duel tussen RKAVC en lijstaanvoerder Reuver vond vanwege het slechte speelveld geen doorgang. Paaszaterdag (18.00 uur) staan Bieslo en Reuver in Beesel tegenover elkaar. De winnaar doet uitstekende zaken in de titelstrijd. Het belooft sowieso een interessante confrontatie te worden. Eerder dit seizoen verloor Bieslo bij Reuver met maar liefst 3-0. De Reuvernaren kunnen hun borst nat maken.

Kerngegevens:
SINT ODILIËNBERG – BIESLO 1-1
70. Dennie Sillen 0-1, 85. Roel Muijsers 1-1. Scheidsrechter: Franssen (Boukoul). Toeschouwers: 125. Bijzonderheden: het duel lag na de pauze enige tijd stil omdat doelman Tum Moust (Bieslo) kramp had gekregen. De wedstrijd werd zonder problemen uitgespeeld.

Tummers advertentie