Script en decor Draaksteken officieel gepresenteerd

Beesel Events Nieuws

Beesel – Het verhaal gaat terug naar de oorsprong van het Draaksteken, doordat de rol van Joris de rode draad gaat vormen. In vergelijking met voorgaande edities zijn er enkele rollen die terugkeren, maar waarvan de karakters een metamorfose hebben ondergaan qua inhoud. In het openluchtspektakel zal meer dan ooit de nadruk liggen op de innerlijke strijd van de mens tussen het goede en het kwade.

Rollen
Vanuit de aanwezigen was er bijzonder veel aandacht voor de invulling van de rollen, omdat de inwoners vaak al generaties lang deelnemen aan dit folkloristisch schouwspel. Tot 1 mei kunnen inwoners en oud-inwoners van Beesel zich aanmelden voor een rol, waarna er eind mei en juni de audities volgen voor de sprekende rollen. Voorzitter en regisseur spraken tijdens de avond uit dat zij erop rekenen dat ook voor deze editie weer honderden Beeselnaren zich inschrijven.
Eind augustus vorig jaar werd de felbegeerde hoofdrol van ‘Joris’, na twee auditieronden, reeds vergeven aan de geboren en getogen Beeselnaar René Bongers. In de afgelopen maanden volgde hij samen met tientallen belangstellenden reeds acteerworkshops. Net als de rol van Joris, worden alle hoofdrollen zonder uitzondering ingevuld door amateurs op vrijwillige basis.

Theater
Behalve een meeslepend script verandert ook het decor van het Draaksteken volledig. In de zomer van 2016 zal in Drakendorp Beesel een heus Colosseum verschijnen. In dit eigentijdse en innovatieve amfitheater kruipen de 15.000 bezoekers met behulp van technische effecten nog dichter op de huid van Joris en de draak. Meer dan ooit staat de beleving voorop, in spel en decor, waardoor het Draaksteken een must-see experience is voor groot en klein.

Draaksteken 2016
De feestelijke première vindt plaats op vrijdag 12 augustus. Verder zijn er avondvoorstellingen op zaterdag 13 augustus, zondag 14 augustus, donderdag 18 augustus, vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus. De Draakstekenperiode wordt afgesloten met een zegetocht en een slotfeest op zondag 21 augustus.

Tummers advertentie