Koploper Reuver onderuit bij buurman Bieslo

Beesel Nieuws Sport

Beesel – Koploper Reuver heeft paaszaterdag bij buurman Bieslo een 3-2 nederlaag moeten slikken. De formatie uit Beesel profiteerde na de pauze optimaal van een numerieke meerderheid, en nam zo revanche voor de eerdere 3-0 nederlaag tegen datzelfde Reuver.

Verdediger Rens Megens van Reuver moest vlak voor de pauze met rood van het veld na een overtreding op Wouter Crins van Bieslo. De thuisploeg leidde op dat moment met 1-0. Dat doelpunt kwam curieus tot stand. Dezelfde Crins kreeg in buitenspelpositie de bal en werd gevloerd door Reuver-sluitpost Lino Steeghs. Strafschop, oordeelde de bij vlagen warrig leidende arbiter Engelen. Felle protesten van Reuver haalden niets uit. Doelman Steeghs incasseerde geel, en had vervolgens geen antwoord op de lage inzet van Noud Schoolmeesters: 1-0.

Trainer Martin Niemans van Reuver kon er niet om lachen en wees met een beschuldigende vinger naar arbiter Engelen. „Die scheids drukte een stempel op deze wedstrijd. Ik had het gevoel dat hij iets tegen Reuver had. Jammer, want het
was een leuke derby. We moeten nu vooral naar onszelf kijken. Het veldspel geeft vertrouwen, en dat is weer een pluspunt.”

Oefenmeester Har Bessems van Bieslo daarentegen vond dat Engelen „prima” had gefloten. Meer wilde hij er niet over kwijt. De trainer legde het accent op het veldoverwicht. „Ik vind dat wij meer passie hadden dan Reuver. Een compliment voor de hele groep. Reuver krijgt het de komende weken nog moeilijk. Let op mijn woorden. Er komt druk op dat team te staan. Er is nog niets beslist.”

Reuver begon met een voorsprong van negen punten aan de krachtmeting bij Bieslo. De ruim vijfhonderd toeschouwers in sportpark De Solberg zagen hoe de lijstaanvoerder met veel elan startte. Al na twee minuten kreeg aanvaller Pim Reijnen van Reuver een droomkans toen hij de complete defensie van Bieslo aan gort sprintte. Zijn inzet werd echter een prooi voor de puik acterende doelman Tum Moust.

Vervolgens ging het lange tijd gelijk op. Bieslo tankte zelfvertrouwen en was via routinier Ron Sillen en de pijlsnelle Jasper van de Boel dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant had ook Reuver op voorsprong kunnen komen. Ruud
Zegers raakte de lat, terwijl Younes Zariuoh via een Beesels been naast mikte.

De voetballiefhebbers kwamen oren en ogen tekort. Er gebeurde van alles op het loodzware, hobbelige speelveld. Gele prenten, felle brandjes, veel strijd, en matig combinatiespel. Zo ontspon zich een leuke derby, die arbiter Engelen niet altijd even goed aanvoelde. De leidsman uit Belfeld deelde voor de pauze vier onbenullige gele kaarten uit, met het rood voor Megens als dieptepunt.

Oefenmeester Niemans van Reuver wisselde in de rust de moegestreden spits Reijnen voor verdediger Tom Hendrikx. Die tactiek leek aanvankelijk succesvol. Juist op het moment dat Bieslo leek door te drukken, strafte aanvaller Donné van der Weide van Reuver een misser in de Bieslo-defensie af: 1-1. Verder kwam de koploper niet. Bieslo was in het verdere bedrijf optimaal bij de les en deelde via Sillen (2-1) en Van de Boel (3-1) de genadeklap uit. Zariouh benutte in blessuretijd nog een penalty: 3-2.

Reuver kon met het verlies leven. Paasmaandag (14.30 uur) wacht in Asenray het inhaalduel bij middenmoter RKAVC. Bij winst staat Reuver weer zeven punten voor op Bieslo. Trainer Niemans:
„We zijn op onze plaats gezet, zoveel is zeker. Maar we raken niet zo snel in paniek. Geloof me, het komt goed.”

Foto: David Dunnaway

Kerngegevens:

BIESLO – REUVER 3-2
30. Noud Schoolmeesters 1-0 (strafschop), 50. Donné van der Weide 1-1, 55. Ron Sillen 2-1, 62. Jasper van de Boel 3-1, 90+3. Younes Zariouh 3-2. Scheidsrechter: Engelen (Belfeld). Toeschouwers: 500. Rode kaart: 42. Rens Megens (Reuver), neerleggen tegenstander. Gele kaart: Tum Moust, Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters en Stan Pouls (allen Bieslo), Lino Steeghs, Sjors Verkoelen, Stan Smits en Pim Reijnen (allen Reuver).

Opstelling Bieslo: Tum Moust, Sjors Lenssen, Luc Meerts, Thijs Driessen, Ron Sillen, Dennie Sillen (85. Ruud van Deuzen), Jasper van de Boel, Noud Schoolmeesters, Michel Evers, Bas de Vlieger, Wouter Crins (78. Stan Pouls).

Opstelling Reuver: Lino Steeghs, Sjors Verkoelen, Rens Megens, Rob van Dijk, Stan Smits, Younes Zariouh, Rowan Koppers (75. Bram Smeets), Ruud Zegers, Pim Reijnen (45. Tom Hendrikx), Jaime Izquierdo, Donné van der Weide.

Tummers advertentie