Grote brand legt tenniscomplex in de as

112 Nieuws Regio Venlo

Belfeld – In de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand uitgebroken in een tenniscomplex in Belfeld. Uit een naastgelegen manege, die door het vuur werd bedreigd, zijn zo’n twintig paarden weggehaald.Tegen 3.30 uur had de brandweer de brand onder controle.

De brand brak rond 1.15 uur uit, waarna tenniscentrum De Poelder in een mum van tijd in een grote vlammenzee was veranderd. Het gebouw, waarin ook een fitnesscentrum is gevestigd, moet als verloren worden beschouwd. “Het is al helemaal ingestort”, aldus de brandweer. Er zou vooraf de brand een ‘inbraak alarm’ te horen zijn bij het gebouw, niet veel later zou er een brand alarm klinken.

Brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand over zou slaan naar een naastgelegen manege. Daarin stonden ongeveer vijftig paarden. Twintig daarvan liepen gevaar en zijn geĂ«vacueerd. ”De andere dertig dieren zitten aan de veilige kant van de manege”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Toch ondervinden omwonenden volgens de brandweer geen hinder. “Het trekt de buitengebieden in, er zijn weinig mensen en weinig woningen die er last van hebben.”

De rook trekt eveneens richting de snelweg, maar ook het verkeer ondervindt volgens de brandweer geen hinder. Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan.

Tummers advertentie